Programma Biobased congres tijdens Building Holland

 
- 12.05-12.10 uur Biobased in de brede bouwstroom
Intro door Atto Harsta, moderator van het congres. Over de rol van de overheid (beleid), Bouwagenda, en de bouwindustrie. In hoeverre kunnen we nu al overstapen op biobased nieuwbouw en renovatie?
 
- 12.10-12.30 uur Opschaling biobased bouwen
Peter Fraanje, bestuurslid Booosting, lid Transitieteam Circulaire Bouweconomie
 
De Transitieagenda Circulaire Bouweconomie pleit voor meer gebruik van biobased bouwmaterialen. Het actieplan Bos en Hout streeft naar 10 procent houtaandeel in nieuwbouw. Dat stimuleert de opschaling van biobased bouwen die nu in volle gang is. Fraanje onderbouwt dit met conceptueel woningbouwen in biobased
 
- 12.30-13.00 uur Pitches biobased bouwen
Producenten hebben biobased bouwen opgepikt. Er is een enorm aanbod van biobased materialen en bouwcomponenten voor handen. Ook zijn industriële woningbouwconcepten ontwikkeld met een flink aandeel van biobased.  Vijf pitches geven inzicht in de stand van het aanbod.
 
-  13.00-13.45 Zeeland koploper in biobased bouwen
Provincie Zeeland stimuleert biobased bouwen. Resultaat van provinciaal beleid is een reeks van projecten. In nieuwbouw, verbouw en renovatie. In Zeeland is de opschaling volop aan de gang. Wat is het geheim van het Zeeuwse model, en is dat nationaal uit te rollen? Willem Böttger interviewt Provincie Zeeland
 
In dit deel van het programma ook een interview met Taco Tuinhof, architect/partner bij Rothuizen Architecten Stedenbouwkundigen, over biobased architectuur. Taco werkt aan nieuwbouwproject Emergis in Goes, een best practice in circulair bouwen (hergebruik van bouwmaterialen) met een flink aandeel biobased.
 
- 13.45-14.15 Onderzoek en opleidingen biobased bouwen
Veel producten, succesvol beleid, voorbeeldige referenties, de overstap van een lineaire naar een circulaire bouweconomie is in volle gang  – en wat is de rol van het onderzoek en onderwijs? Willem Böttger over de rol van onderzoek en opleidingen om de opschaling in biobased bouwen verder uit te bouwen.
 
- 14.10-14.25 Biobased bouwen is onontkoombaar
Wrap up oor Peter Fraanje en Willem Böttger onder leiding van dagvoorzitter Atto Harsta.


Heeft u zich nog niet geregistreerd voor Building Holland? Wacht niet langer en meld u nu GRATIS aan! Kom ook naar het énige integrale event waar de hele bouwkolom bij elkaar komt. Zorg dat u uw deelname aan Building Holland zeker stelt: registreer nu!

Wij ontmoeten u graag van 17 t/m 19 april in de RAI Amsterdam op standnummer 10.007 en natuurlijk ook bij het Nexus podium tijdens onze Talks en congressen.


Graag tot dan!